Τουρκία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνασπισμού

Σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού, εάν δεν καταφέρει να κερδίσει την πλειοψηφία των εδρών στις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής.

propoli

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το AKP ενδέχεται να χάσει την πλειοψηφία που είχε στο κοινοβούλιο, ενώ είναι πλέον πολύ πιθανό το ενδεχόμενο δεύτερου γύρου εκλογών, καθώς μέχρι στιγμής ο Ερντογάν δεν φαίνεται να κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία που χρειάζεται από τον πρώτο γύρο.

Ο ίδιος δηλώνει ότι «αν είμαστε κάτω από τις 300 έδρες, τότε ίσως εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση συνασπισμού», αν και πρόσθεσε ότι οι πιθανότητες για να συμβεί κάτι τέτοιο «είναι λίγες, πολύ λίγες».

Μπαχτσελί: “Ίσως χρειαστεί επανάληψη των βουλευτικών εκλογών”

Στις επερχόμενες εκλογές το AKP έχει συνεργαστεί με το εθνικιστικό MHP, ενώ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατεβαίνουν επίσης μαζί στις εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επανάληψης των βουλευτικών εκλογών, αν η συνεργασία με το AKP δεν αποφέρει τελικά την πλειοψηφία στις έδρες του κοινοβουλίου.

Loading