Τουρκία: Ποινή φυλάκισης 6 ετών σε Γερμανίδα τραγουδίστρια κουρδικής καταγωγής

Σε ποινή φυλάκισης έξι ετών καταδικάστηκε Γερμανίδα τραγουδίστρια κουρδικής καταγωγής για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο ο δικηγόρος της Μουσταφά Πεκιόζ.

propoli

Συγκεκριμένα, η Χοζάν Τζανέ από την Κολωνία, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Σαϊντέ Ινάτς, συνελήφθη στις 23 Ιουνίου στην Τουρκία, ενώ συνόδευε το φιλοκουρδικό κόμμα HDP στην προεκλογική καμπάνια του για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο συνήγορός της στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, θα ασκηθεί έφεση προκειμένου να μειωθεί – αν όχι να εξαλειφθεί- η ποινή της.

Στο μεταξύ οι αρχές για να στηρίξουν τις κατηγορίες βιασίστηκαν σε φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν την τραγουδίστρια να εμφανίζεται μαζί με μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία (YPG), η οποία σύμφωνα με την Τουρκία συνεργάζεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Τέλος συγγενείς της Ινάτς αντικρούουν τον συγκεκριμένο ισχυρισμό τονίζοντας ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο είχε θέμα τις διώξεις των Γεζίντι από τον Isis στο Ιράκ.

Loading