«Μαχητές του ΙΚ κρύβονται σε στρατόπεδο προσφύγων εν γνώση των ΗΠΑ»

Σε μια αποκάλυψη βόμβα προέβη σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία δήλωσε πως μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» και της «Τζεμπάτ Αλ Νούσρα» κρύβονται στο στρατόπεδο προσφύγων Ελ- Ρουκμπάν στα σύνορα με την Ιορδανία, χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες ως ανθρώπινη ασπίδα.

propoli

Μάλιστα, η Ρωσίδα αξιωματούχος, κατήγγειλε ότι το συγκεκριμένο γεγονός είναι εν γνώσει της στρατιωτικής ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ζαχάροβα ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι συριακές ένοπλες δυνάμεις, αλλά ούτε και οι ειδικοί εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, κρύβονται εκατοντάδες μαχητές τόσο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όσο και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίοι παράλληλα κρύβουν τον βαρύ οπλισμό τους, χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες ως ανθρώπινη ασπίδα.

Παράλληλα, η Ζαχάροβα πρόσθεσε πως για τους ισχυρισμούς της ρωσικής πλευράς, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και τα όσα διαδραματίζονται είναι δυστυχώς εν γνώσει των Αμερικανών στρατιωτικών που ελέγχουν την μήκους 55 χιλιομέτρων ζώνη γύρω από την παράνομη βάση τους στο Ετ- Τανφ επί συριακού εδάφους.

Loading