Τούρκος υποχρεώθηκε να αλλάξει επίθετο λόγω… δολαρίου

Θύμα της διένεξης Τουρκίας – ΗΠΑ έπεσε ένας Τούρκος πολίτης, ονόματι Φερχάτ Ντολάρ, ο οποίος υποχρεώθηκε να μεταβεί στο ληξιαρχείο για να αλλάξει το επίθετό του.

propoli

«Εξαιτίας των πρόσφατων οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Αμερική στη χώρα μας, το επίθετό μου έχει γίνει περίγελος. Γι’ αυτό αποφάσισα να το αλλάξω», είπε ο 48χρονος έμπορος στη Milliyet. «Το Ντολάρ (Dollar) στα τουρκικά σημαίνει δολάριο», εξήγησε ο ίδιος.

Η αντιπαράθεση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ συνέβαλε στην επιτάχυνση της διένεξης των δύο νατοϊκών συμμάχων, με την τουρκική λίρα να έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της φέτος.

«Δεν είχα ποτέ καταθέσεις σε αμερικανικά δολάρια, ούτε ένα δολάριο να πουλήσω, αλλά έχω ένα επίθετο που θα αλλάξω και αυτό θα κάνω», λέει ο… άτυχος Φερχάτ.

«Δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση των ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία. Συγχύζομαι από όσους κάνουν προσβλητικά σχόλια για το επίθετό μου», δήλωσε την Πέμπτη (30/8) ο Φερχάτ, από την Νταλαμάν, επαρχία της Μούγλας στο CNNTurk.

Απίστευτη καζούρα λόγω δολαρίου

«”Ντολάρ, πόσο αξίζεις σήμερα;”, “Ντολάρ πετάς σήμερα”, “Ντολάρ κατρακυλάς σήμερα”, “Ας χτυπήσουμε τον Ντολάρ στο κεφάλι για να καταρρεύσει”… Αυτά μου λένε!», πρόσθεσε ο… απηυδισμένος Φερχάτ.

Όσον αφορά το νέο επίθετο που θέλει να αποκτήσει; Νταλάρ, λέξη που δε σημαίνει κάτι στα τουρκικά…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading