Το Αφγανιστάν υποστηρίζει ότι εξουδετέρωσε «εγκέφαλο» των Ταλιμπάν

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Αφγανιστάν υποστηρίζουν ότι ο Ταλιμπάν που θεωρείται «εγκέφαλος» της επίθεσης εναντίον στρατιωτικής βάσης, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 65 άνθρωποι, την Δευτέρα, σκοτώθηκε σε αεροπορικό βομβαρδισμό.

propoli

Οι ισλαμιστές αντάρτες ωστόσο διέψευσαν αυτήν την πληροφορία.

«Ο διοικητής Νομάν, ο εγκέφαλος της επίθεσης αυτοκτονίας στο Ουαρντάκ, σκοτώθηκε μαζί με άλλους επτά τρομοκράτες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην πόλη Μαϊντάν Σαρ», στο κεντρικό Αφγανιστάν, τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας πληροφοριών NDS.

Σύμφωνα με πολλές πηγές, από την έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου και την επίθεση που εξαπέλυσαν τρεις ένοπλοι άνδρες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 65 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεοσύλλεκτοι που εκπαιδεύονταν στη βάση της υπηρεσίας πληροφοριών στο Ουαρντάκ, 50 χιλιόμετρα νοτίως της Καμπούλ. Η NDS έκανε λόγο για 36 νεκρούς και 58 τραυματίες, ενώ ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων σε περισσότερα από 100.

Οι Ταλιμπάν διέψευσαν όμως ότι ο Νομάν σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό, χαρακτηρίζοντας την πληροφορία αυτή «επιχείρηση προπαγάνδας».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Μαϊντάν Σαρ, Αχτάρ Μοχάμαντ Ταχίρι, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, μόνο ότι από αεροπορικό βομβαρδισμό νωρίτερα το απόγευμα σκοτώθηκαν τέσσερις άμαχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading