Το ΔΝΤ ζητά από την Γερμανία περισσότερες δημόσιες επενδύσεις

Τον περιορισμό του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μέσω της ενίσχυσης των δημοσίων επενδύσεων ζητεί εκ νέου από την γερμανική κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

propoli

«Η προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού περιέχει πολλά ευπρόσδεκτα μέτρα τα οποία θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν κάποιες από αυτές τις προκλήσεις. Ωστόσο, το τρέχον ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον παρέχει μια ευκαιρία προκειμένου η νέα κυβέρνηση να αναλάβει πιο δυναμική δράση», δήλωσε η εμπειρογνώμονας στου Ταμείου Τζούλι Κόζακ μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο.

Η κυρία Κόζακ τόνισε την ανάγκη η γερμανική κυβέρνηση να μην επιτρέπει η καλή κατάσταση της αγοράς εργασίας να επισκιάζει το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας συνδέεται με την τεχνολογία και θα κινδυνεύσει από την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Κάλεσε λοιπόν το Βερολίνο να επενδύσει περισσότερο στην εκπαίδευση.

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ήδη επενδύσεις 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ στην εκπαίδευση για το τρέχον έτος, ενώ, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση των εφοριακών στο Βερολίνο, τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν σωστά τα υψηλά φορολογικά έσοδα, μεταξύ άλλων για την επέκταση της ευρυζωνικότητας και την σύνδεση των σχολείων με το δίκτυο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading