Το Ισραήλ αναχαίτισε μη επανδρωμένο αεροσκάφος κοντά στο Γκολάν

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, αναχαίτισαν νωρίτερα με επιτυχία ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, προερχόμενο από τη Συρία, το οποίο πλησίαζε τον εθνικό εναέριο χώρο της χώρας.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο αεροσκάφος, πλησίαζε στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, στην μεθόριο με την Ιορδανία, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, οι οποίες εκτόξευσαν έναν πύραυλο Patriot, με τον οποίον κατάφεραν να το καταρρίψουν.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες που λαμβάνει χώρα ένα παρόμοιο περιστατικό. Στις 24 Ιουνίου, το Ισραήλ είχε προσπαθήσει και πάλι να αναχαιτίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πλησίαζε τον εθνικό εναέριο χώρο του, χωρίς όμως επιτυχία. Σε δηλώσεις του σχετικά με το προηγούμενο περιστατικό, Σύρος διοικητής είχε αναφέρει ότι το αεροσκάφος αυτό συμμετείχε σε επιχειρήσεις εντός του συριακού εδάφους.

Στο Ισραήλ, έχει σημάνει συναγερμός από τότε που οι ένοπλες κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, ξεκίνησαν επιθέσεις εναντίον θέσεων ανταρτών στην πόλη Ντεράα, κοντά στο κατεχόμενο Γκολάν. Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας ανησυχεί, για την πιθανότητα ανάπτυξης συριακών στρατευμάτων ή εγκατάστασης μονάδων του Ιράν ή της Χεζμπολάχ πολύ κοντά στα σύνορά του.

Loading