Φωτογραφία Αρχείου

Το Κάιρο «πνίγηκε» στην άμμο μετά από θυελλώδεις ανέμους

Η πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο, και ορισμένες από τις παράκτιες πόλεις της χώρας επλήγησαν από μια σφοδρή αμμοθύελλα, συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους, με τις αρχές να κλείνουν αρκετά λιμάνια εξαιτίας της κακοκαιρίας.

propoli

Πεζοί έσπευσαν να κρυφτούν σε κτίρια για να καλυφθούν, την ώρα που το σκούρο πορτοκαλί σύννεφο ενέσκηπτε στο Κάιρο, ενώ πολλοί χρησιμοποίησαν χειρουργικές μάσκες για να προστατευτούν από την άμμο.

Οδηγοί δεν μπορούσαν να κινηθούν σε κεντρικές λεωφόρους εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας.

«Το χρώμα της ατμόσφαιρας αλλάζει. Υπάρχει ένα είδος ομίχλης. Κανείς δεν μπορεί να δει καθαρά. Επομένως, ελπίζω ο Θεός να μας βοηθήσει να το ξεπεράσουμε αυτό, δεδομένου ότι οδηγούμε μηχανές» είπε ο Μαχμούντ.

Πηγές από το αεροδρόμιο του Καΐρου ανέφεραν πως η αμμοθύελλα είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Η Αρχή Λιμένων της Ερυθράς Θάλασσας έκλεισε τα λιμάνια του Σουέζ και της Ζεϊτιγιάτ στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας, των ισχυρών ανέμων και των μεγάλων κυμάτων.

Στην Αλεξάνδρεια, ο Ρέντα ελ Γκαντούρ, ένας εκπρόσωπος τύπου της λιμενικής αρχής της πόλης, ανέφερε πως τα δρομολόγια των πλοίων έχουν ανασταλεί για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Το υπουργείο Υγείας συστήνει στους πολίτες που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading