Το Κίεβο επιθυμεί εμπορική συνεργασία με την Τουρκία

Η συμφωνία για ελεύθερες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας, για την υπογραφή της οποίας υπάρχει η πολιτική βούληση στις ηγεσίες και των δύο χωρών, θα καθορίσει την στρατηγική της μεταξύ τους συνεργασίας τα επόμενα 30-50 χρόνια.

propoli

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης και υπουργός οικονομικής ανάπτυξης και Εμπορίου Στεπάν Κουμπίφ κατά τη διάρκεια του ουκρανο-τουρκικού επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Κουμπίφ σημείωσε ότι η υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας «πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην ιστορία των σχέσεων Ουκρανίας-Τουρκίας» και «θα συνιστά την στρατηγική συνεργασίας για τα επόμενα 30-50 χρόνια».

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι δύο χώρες διανύουν το στάδιο των μεταρρυθμίσεων, κάτι το οποίο όπως είπε συνιστά θετικό παράγοντα για την υλοποίηση νέων από κοινού έργων. Επίσης αναφερόμενος στην τρέχουσα εμπορική συνεργασία ανέφερε ότι το 2017 οι ουκρανικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν στην Τουρκία εξαγωγές 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 21% σε σχέση με το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading