Πολίτες κατά πορτοφολάδων στη Βαρκελώνη

Το κύμα των ληστειών και των επιθέσεων, με κύριο στόχο τους πολυάριθμους τουρίστες, ανησυχεί την Βαρκελώνη. Σε τέτοιο βαθμό που οργανώνονται «περίπολοι πολιτών» κατά των πορτοφολάδων.

Την Τετάρτη, το προξενείο των ΗΠΑ στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες για την αύξηση των βίαιων εγκλημάτων αυτό το καλοκαίρι, συμβουλεύοντάς τους να μην φορούν ακριβά ρολόγια και κοσμήματα.

propoli

Τις τελευταίες ημέρες, ο πρεσβευτής του Αφγανιστάν στην Ισπανία δέχθηκε επίθεση με σκοπό την κλοπή του ρολογιού του, ενώ μία 91χρονη Γαλλίδα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από πτώση που προκλήθηκε όταν της άρπαξαν την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό.
Από τον Ιούνιο, έχουν καταγραφεί οκτώ ανθρωποκτονίες, γεγονός σπάνιο στην πόλη, και μία νοτιοκορεάτισα υπάλληλος έχασε την ζωή της συνεπεία των τραυμάτων της κατά την διάρκεια ληστείας.

Η πανίσχυρη ένωση ξενοδόχων της Βαρκελώνης εξέφρασε δημόσια την ανησυχία της τον Ιούλιο για μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας που απειλούν να βλάψουν σοβαρά την φήμη της πόλης.

Μπροστά στην μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε η αύξηση της εγκληματικότητας, ο υπεύθυνος της δημοτικής αρχής για την ασφάλεια Αρμπερτ Μπατλ παραδέχθηκε ότι υπάρχει κρίση ασφάλειας, ζητώντας να γίνει μία «σοβαρή και υπεύθυνη ανάλυση» του φαινομένου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κλοπές αυξήθηκαν κατά 28% ανάμεσα στο 2016 και το 2018. Και η ανοδική τάση συνεχίζεται με αύξηση κατά 31% των βίαιων ληστειών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading