Το παρών θα δώσει στην ορκωμοσία του Ερντογάν ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Το παρών στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να δώσει ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 9 Ιουνίου, αναμένεται να διεξαχθούν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Ερντογάν έπειτα από την εκλογική του νίκη στις τουρκικές βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν στις 24 Ιουνίου.

Από ρωσικής πλευράς, ο Μεντβέντεφ αναμένεται να  παραστεί σε αυτήν την ορκομωσία καθώς θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Παράλληλα, παρόντες θα είναι και 22 πρόεδροι χωρών και 17 πρωθυπουργοί, αντιπρόεδροι κυβερνήσεων και πρόεδροι των εθνικών κοινοβουλίων.

Το πρόγραμμα τη ορκωμοσίας

Βάσει του προγράμματος της τελετής που ανακοινώθηκε από την τουρκική προεδρία, αρχικά η ορκωμοσία θα λάβει χώρα στο εθνικό κοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια ο Ερντογάν θα παραχωρήσει λαμπρή δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18:00, όπου θα κάνει την πρώτη του δήλωση ενώπιον εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αποστολών στην Άγκυρα, βουλευτών καθώς και προσώπων από τον χώρο των επιχειρήσεων, του πολιτισμού και του αθλητισμού καθώς και δημοσιογράφων.

Τα αποκαλυπτήρια της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης καθώς και τα ονόματα άλλων αξιωματούχων που θα αναλάβουν ανώτατες θέσεις σε υπηρεσίες και γραφεία της προεδρίας, αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Τούρκο πρόεδρο αμέσως μετά την δεξίωση, στις 21:00.

Loading