Ιστορικά υψηλό το ποσοστό των Ρώσων που διαβάζουν βιβλία

Σε ιστορικά υψηλό, έφτασε στην Ρωσία το ποσοστό του πληθυσμού, το οποίο διαβάζει βιβλία. Συγκεκριμένα, σημειώθηκε αύξηση μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια της τάξεως των 20 ποσοστιαίων μονάδων, αγγίζοντας 65%.

propoli

Το συγκεκριμένο ποσοστό-ρεκόρ, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσικής Εταιρείας Βιβλίου Σεργκέι Στεπάσιν, στο πλαίσιο της ομιλίας του που παρέθεσε προς τους δημοσιογράφους, λίγες μόνος μέρες πριν την τελετή των εγκαινίων της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη.

Συγκεκριμένα, ο Στεπάσιν, ανέφερε ότι «σήμερα μιλάμε για μια αξιοσημείωτη τάση, που λέει ότι αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που διαβάζουν βιβλία στην Ρωσία. Πριν από 5-6 χρόνια είχαμε περιπέσει σε θλίψη… καθώς στη Ρωσία, διάβαζε βιβλία κάτι περισσότερο από το 40% του πληθυσμού. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει φθάσει το 65% και στην Αγία Πετρούπολη το 73%».

Στα στατιστικά που ανέφερε, ο Στεπάσιν επαίνεσε την πρόοδο που σημειώνεται σε αυτόν τον τομέα ειδικά στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης, καθώς αποτελεί «η μοναδική πόλη στην χώρα στην οποία τα βιβλιοπωλεία δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται». Τα τελευταία χρόνια όπως είπε ο αριθμός αυξήθηκε στα 68 βιβλιοπωλεία.

Loading