Το Charlie Hebdo απεικόνισε ως μαϊμού μουσουλμάνα φοιτήτρια (pic)

Με ένα σκίτσο το οποίο έχει φέρει ποικίλες αντιδράσεις στην χώρα, αποφάσισε να παρουσιάσει το γνωστό σατυρικό γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, την μουσουλμάνα επικεφαλής του Συλλόγου Φοιτητών της Σορβόννης.

propoli

Πρόκειται για την Maryam Pougetoux, η οποία είναι 19 χρονών και φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Είναι όμως επίσης και πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου. Η ίδια, είχε εμφανιστεί στην γαλλική τηλεόραση προκειμένου να εκφράσει τα αιτήματα του γαλλικού φοιτητικού κινήματος και τη διαμαρτυρία των φοιτητών για τις αποφάσεις της κυβέρνησης που οδηγούν σε μείωση του επιπέδου της εκπαίδευσης.

Η Maryam μάλιστα, είχε δηλώσει επίσης πως η μαντίλα την οποία φοράει, δεν απηχεί στο ελάχιστο τις πολιτικές της απόψεις, λέγοντας πως είναι απλώς ένα σύμβολο πίστεως.

Στην σειρά των μέσων ενημέρωσης τα οποία κατέκριναν την πρόεδρο του κινήματος, πρωτοστάτησε το γνωστό σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo, το οποίο έκανε πρωτοσέλιδο το σκίτσο της, απεικονίζοντάς την… ως μαϊμού! Μάλιστα στο σκίτσο η 19χρονη φοιτήτρια διακρίνεται να λέει «αυτοί με επέλεξαν για την προεδρία της Γαλλικής Εθνικής Ένωσης Φοιτητών».

Από την πλευρά του, ενάντια στην απόφαση αυτή του περιοδικού, τάχθηκε και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Gerard Collomb, ο οποίος σε δηλώσεις του στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε ότι «οι νεαροί μουσουλμάνοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για την κουλτούρα τους».

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο:

Loading