Το ZDF κατηγορείται για ρατσιστική μετάδοση του βασιλικού γάμου

Δημόσια οργή έχουν προκαλέσει στην Γερμανία, τα σχόλια των ομιλητών του δημόσιου ραδιοτηλεπτικού φορέα ZDF, κατά την διάρκεια της μετάδοσης του βασιλικού γάμου του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μάρκλ.

propoli

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται με εκτενές ρεπορτάζ το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό  κανάλι Deutsche Welle που εκπέμπει διεθνώς, οι εκφωνητές του ZDF, καταφέρθηκαν εναντίον των συγγενών αλλά και της ίδιας της νύφης, επιδιδόμενοι σε μια σωρεία ρατσιστικών σχολίων.

Τι ανέφεραν οι εκφωνητές

Οι εκφωνητές-σχολιαστές, φαίνεται πως σχολίαζαν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τους μαύρους καλεσμένους αποκαλώντας τους «εξωτικούς», ενώ συνέχισαν λέγοντας πως η χορωδία (η οποία αποτελούνταν κυρίως από μαύρους) τραγουδούσε «ωραία μαύρα». Ακόμα, το DW, μετέδωσε και μια στιχομυθία ανάμεσα σε δύο από τους σχολιαστές σύμφωνα με την οποία μια ρώτησε «Είναι αυτά ράστα στα μαλλιά της μητέρας της Μέγκαν;», με έναν άλλον να της απαντάει: «Είναι κατσαρά μαλλιά που με κάποιον τρόπο έχουν ισιώσει, όπως κάνει και η Μέγκαν πιθανώς όλη την ώρα».

Οι αντιδράσεις

Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις αυτές επέφεραν πολλά αρνητικά σχόλια. H γερμανική έκδοση της Huffington Post διαμαρτυρήθηκε: «Ο σταθμός δεν σταματά να δίνει έμφαση στο γεγονός πως η Μέγκαν Μαρκλ είναι… μαύρη. Μαύρη, μαύρη, μαύρη. Μπορούμε να μιλήσουμε ξανά για καπέλα, σας παρακαλώ;». Άλλοι πάλι τηλεθεατές, χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα έκαναν διάφορα σχόλια, όπως «Αγαπητό zdf, είναι εξαιρετικά ενοχλητικό πως η γενεαλογία της Μέγκαν είναι το θέμα των δημοσιογράφων σας. Αν η Μέγκαν ήταν λευκή, με τι θα ασχολούνταν; Παρακαλώ να τα αντιμετωπίσετε εξίσου».

Από την πλευρά του, το ZDF, δήλωσε δια της εκ προσώπου του στο DW, πως το κανάλι «παίρνει σοβαρά την κριτική των τηλεθεατών του».

Loading