Πυροβολούσε και φώναζε κατά του Τραμπ στο γήπεδο γκολφ του προέδρου

Λεπτομέρειες για το περιστατικό με τον άνδρα που πυροβόλησε στο γήπεδο γκολ του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Μαϊάμι. Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί τραυμάτισαν τον ένοπλο άνδρα, πριν προχωρήσουν στη σύλληψή του, το πρωί της Παρασκευής (18/5).

propoli

Οι κινήσεις του ενόπλου στο γήπεδο γκολ του Τραμπ

Ο ένοπλος άνδρας κατέβασε τη σημαία που κυμάτιζε έξω από τη λέσχη –ιδιοκτησίας του Αμερικανού προέδρου-, μπήκε μέσα στο λόμπι γύρω στις 1:30 πμ (τοπική ώρα, 8:30 πμ ώρα Ελλάδας) και τοποθέτησε τη σημαία πάνω στον γκισέ.

Στη συνέχεια, άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να τρέξουν για να προστατευθούν, ενώ αστυνομικοί έσπευσαν επιτόπου, όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της αστυνομίας του Μαϊάμι, Χουάν Πέρεζ.

Τον πυροβόλησαν στα πόδια

«Αυτός ο τύπος ήταν έτοιμος για πόλεμο. Περίμενε τους αστυνομικούς μας να μπουν, έτοιμος να συμπλακεί μαζί τους», δήλωσε ο Πέρεζ σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό WIOD του Μαϊάμι.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο ένοπλος πυροβολήθηκε στα πόδια από αστυνομικούς και τέθηκε υπό κράτηση. Πλέον, βρίσκεται στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Ένας αστυνομικός έσπασε τον καρπό του, ωστόσο ο τραυματισμός του δεν σχετίζεται με πυρά. Η αστυνομία δεν έκανε γνωστό τι είδους όπλο είχε ο ένοπλος.

Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη

Νωρίτερα, ο Πέρεζ είχε δηλώσει πως τα κίνητρα του δράστη δεν είναι σαφή. «Δεν λέμε πως πρόκειται για τρομοκρατία, όμως δεν αποκλείουμε τίποτε σε αυτό το σημείο», είπε ενώπιον των δημοσιογράφων.

Δήλωσε πως ο ένοπλος άνδρας φώναζε εναντίον του Τραμπ, αλλά δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Βεβαίως, αυτό που προσπαθούν να διαπιστώσουν οι αρχές, είναι το πώς κατάφερε να μπει στο θέρετρο των 3.200 στρεμμάτων στη 1:30 το πρωί.

Loading