Τραμπ εναντίον ΟΠΕΚ για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου

Λίγες μόνο ώρες μετά την επιστροφή του από την Σιγκαπούρη, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-Ουν, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον οργανισμό των πετρελαιοπαραγωγών χωρών (ΟΠΕΚ).

propoli

Ο Τραμπ, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, κατηγόρησε τον οργανισμό, ότι ανεβάζει στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου.

«Οι τιμές του πετρελαίου είναι υπερβολικά υψηλές, ο ΟΠΕΚ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Όχι καλό!», έγραψε με tweet του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ έχει ανέβει σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, καθώς έχει αγγίξει τα 2,909 δολάρια το γαλόνι (περίπου ίσο με 3,8 λίτρα) ενώ πέρσι ήταν μόνο 2,329 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΑ, της εθνικής οργάνωσης αυτοκινητιστών.

Νωρίτερα τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η Ρωσία, είχαν ανακοινώσει ότι επιθυμούν να αυξήσουν την παραγωγή, αίτημα το οποίο ήθελαν να θέσουν και στο τραπέζι των συνομιλιών της επόμενης συνόδου του Οργανισμού που θα διεξαχθεί στις 22 Ιουνίου στη Βιέννη. Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΑΕ), η είδηση αυτή, προκάλεσε την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου, ωστόσο την πτωτική αυτή τάση ανέκοψε η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου.

Loading