INTIME

Τραμπ: Ζητεί από την Κίνα άρση των δασμών σε αμερικανικά προϊόντα

Να άρει αμέσως όλους τους δασμούς στα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα των ΗΠΑ ζήτησε από την Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος το ότι οι διμερείς συνομιλίες για το εμπόριο προχωρούν καλά και ότι από μέρους του ανέβαλε την επιβολή της αύξησης των δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα την Παρασκευή, όπως απειλούσε ως πρότινος.

propoli

«Ζήτησα από την Κίνα να καταργήσει αμέσως όλους τους Δασμούς στα αγροτικά μας προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων του βοδινού, του χοιρινού κλπ.) με βάση το γεγονός ότι προχωράμε καλά στις συνομιλίες για το εμπόριο», ανέφερε ο κ. Τραμπ σε ανάρτησή του στο twitter, επισημαίνοντας πως δεν αυξήθηκαν οι δασμοί στο 25% από το 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων από 1ης Μαρτίου, όπως είχε διαμηνύσει πως θα συνέβαινε.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους σπουδαίους αγρότες μας – και για μένα!», πρόσθεσε.

Η ανάρτηση του Τραμπ στο τwitter έγινε μερικές ώρες αφού ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ, επιβεβαίωσε ότι θα αναβληθεί η επιβολή υψηλότερων δασμών σε κινεζικά εισαγόμενα αγαθά αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Η επίσημη ειδοποίηση θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης την Τρίτη και αναφέρει πως δεν είναι «προσήκον πλέον» να αυξηθούν οι δασμοί, λόγω της προόδου στις διαπραγματεύσεις από τον Δεκέμβριο του 2018 και κατόπιν. Οι δασμοί θα παραμείνουν «στο 10% μέχρι νεωτέρας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ-Reuters

Loading