Τραμπ: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας χρειάζεται «διαφορετική δομή»

Σε δηλώσεις προέβη ο Αμερικανός πρόεδρος, σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, τάχθηκε υπέρ μιας νέας συμφωνίας με «διαφορετική δομή».

propoli

Ο Τραμπ, μίλησε για την κατάσταση που βρίσκονται οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, δηλώνοντας ότι δεν είναι πλήρως ικανοποιημένος, ωστόσο αυτές αποτελούν τουλάχιστον «μια αρχή».

Δηλώσεις Τραμπ στο Twitter

Ακόμη, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εν μέσω  των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, ανέφερε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι ναι μεν τηρούνται οι δεσμεύσεις, ωστόσο ο ίδιος δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος, αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει τι ακριβώς είναι αυτό το οποίο προσπαθεί να πετύχει η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η εμπορική μας συμφωνία εξελίσσεται καλά, αλλά στο τέλος πιθανόν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε μια διαφορετική δομή, αυτό είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση», έγραψε στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μόλις ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Στίβεν Μνούτσιν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, χαρακτήρισε ως «νίκη για την αμερικανική πλευρά» το πάγωμα του εμπορικού πολέμου, αποκαλύπτοντας ότι ήδη οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών βαδίζουν προς μια νέα κατεύθυνση.

Loading