Τραμπ: «Η συνάντηση με τον Πούτιν είναι πιο εύκολη από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ»

Αξιολογώντας τις επαφές που θα έχει στο διάστημα της Ευρωπαϊκής του περιοδείας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ τόνισε ότι η συνάντηση που θα έχει με τον Βλάντιμιρ Πούτιν φαντάζει πιο εύκολη υπόθεση από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ακόμα και από την επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

propoli

«Υπάρχει το ΝΑΤΟ, το Ηνωμένο Βασιλείο και υπάρχει και ο Πούτιν», τόνισε από τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα των συναντήσεων που θα έχει στην Ευρώπη. «Ειλικρινά, ο Πούτιν θα μπορούσε να είναι το πιο εύκολο από όλα. Ποιος θα το πίστευε» πρόσθεσε για την πρώτη του διμερή συνάντηση κορυφής την επόμενη Δευτέρα με τον Ρώσο ομόλογό του.

Πάντως για μια ακόμη φορά, ο Τραμπ δεν απέφυγε ερωτήσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα και της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνησή του στην κράτηση ανθρώπων καλώντας τους μετανάστες να σταματήσουν να εισέρχονται στη χώρα παράνομα: «Έχω μια λύση: Πείτε στον κόσμο να μην έρχεται στη χώρα μας παράνομα. Αυτή είναι η λύση» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους μια ημέρα μετά την απόρριψη του αιτήματος της κυβέρνησης από την ομοσπονδιακή δικαστή για μακροχρόνια κράτηση ανήλικων μεταναστών.

Loading