«Τραμπ και Πούτιν θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση»

Σε νεότερες δηλώσεις σχετικά με την Σύνοδο Κορυφής που αναμένεται να διεξαχθεί στο Ελσίνκι ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

propoli

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, πιθανότατα χωρίς κοινό ανακοινωθέν, κάτι το οποίο σύμφωνα με τον Πεσκόφ δεν είναι απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της συνόδου θα πραγματοποιηθούν απευθείας από τους δύο προέδρους» τόνισε ο Πεσκόφ ενώπιον των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται πως μετά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές στο Λονδίνο, ο Αμερικανός πρόεδρος, πρόκειται να επισκεφθεί στις 16 Ιουλίου την φινλανδική πρωτεύουσα προκειμένου να συνομιλήσει για πληθώρα ζητημάτων τετ-α-τετ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την άλλη πλευρά, η ρωσική εφημερίδα Kommersant, σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων που θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους, η Ουάσιγκτον επιμένει να θέτει εγγράφως τις ανησυχίες της σχετικά με τη φερόμενη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μόσχα έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρέμβαση στο θέμα αυτό.

Loading