Τραμπ: «Οι ΗΠΑ δεν θα μετατραπούν σε στρατόπεδο μεταναστών»

Χρησιμοποιώντας γλώσσα που παραπέμπει σχεδόν στην ξενοφοβική και ρατσιστική ατζέντα που ανέπτυξε προκειμένου να εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως η Αμερική δεν θα γίνει «στρατόπεδο μεταναστών», ενώ παράλληλα υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη πρακτική του διαχωρισμού των παιδιών με τους γονείς τους στα σύνορα.

propoli

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα γίνουν ποτέ ένα στρατόπεδο μεταναστών ούτε μια χώρα υποδοχής προσφύγων» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ κατά την διάρκεια ομιλίας του στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα.

«Βλέπετε τι συμβαίνει στην Ευρώπη» συνέχισε «βλέπετε τι συμβαίνει σε άλλα μέρη – δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο και στις ΗΠΑ. Όχι στη δική μου χώρα» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι ο Τραμπ έχει αγνοήσει δεκάδες καταγγελίες στο πλαίσιο της «μηδενικής ανοχής» τα παιδιά που δεν έχουν χαρτιά να χωρίζονται από τους γονείς τους στα σύνορα. Η τακτική αυτή του διαχωρισμού περίπου 2.000 παιδιών, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε εξέχοντα μέλη του Κογκρέσου, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικούς ηγέτες που την έχουν καταγγείλει ως σκληρή και απάνθρωπη.

Ο Τραμπ προσπάθησε και πάλι να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης για την εφαρμογή της, ισχυριζόμενος ότι οι νόμοι που ψηφίστηκαν στο παρελθόν από άλλους προέδρους φταίνε γι’ αυτό και φυσικά έβαλε στο στόχαστρο και την αντιπολίτευση.

“Αλλάξτε τους νόμους”

«Λέω ότι η βλάβη που έχουν προκαλέσει οι Δημοκρατικοί στη χώρα είναι πολύ μεγάλη» τόνισε σε μια σειρά από tweets και ζήτησε επιτακτικά από το Κογκρέσο: «ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ».

Να σημειωθεί ότι οι διαχωρισμοί είναι συνέπεια της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» της διοίκησης του Τραμπ, σύμφωνα με την οποία όλοι οι μετανάστες που εισέρχονται στο εσωτερικό των ΗΠΑ, προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα, με αποτέλεσμα να τους ασκείται ποινική δίωξη. Τα παιδιά δεν μπορούν να κρατηθούν σε ομοσπονδιακές φυλακές, ενώ ενήλικες περιμένουν τη δίκη τους και ως εκ τούτου απομακρύνονται από τους γονείς.

Σε μια ομιλία κατά τη διάσκεψη της Νέας Ορλεάνης, ο γραμματέας της εσωτερικής ασφάλειας, Κίρστιεν Νίλσεν, ο γενικός εισαγγελέας Τζεφ Σίζονς υποστήριξαν αυτή την πολιτική.

«Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη για την δουλειά που κάνουμε ή για την επιβολή της νομοθεσίας. Αυτή είναι η εργασία που πρέπει να κάνουμε σαν Αμερικανοί» τόνισαν αμφότεροι.

Πηγή: The Guardian

Loading