Τραμπ: «Τεράστια επιτυχία στις διαπραγματεύσεις με Κίνα»

Μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση των πρώτων από την ανακωχή συνομιλιών στο Πεκίνο και με τον ενθουσιασμό στις αγορές να έχει δώσει τη θέση του στις αμφιβολίες για το εάν Κίνα και ΗΠΑ ήρθαν πράγματι πιο κοντά στην επίλυση της εμπορικής διαμάχης τους, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας.

propoli

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για να επισκεφθεί τα σύνορα με το Μεξικό, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε: «Διαπραγματευόμαστε και έχουμε τεράστια επιτυχία με την Κίνα». Πρόσθεσε δε ότι θεωρεί την Κίνα «πολύ πιο έντιμη» από ό,τι οι εκπρόσωποι των Δημοκρατικών το Κογκρέσο, Τσακ Σάμερ και Νάνσι Πελόζι.

«Νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσουμε την Κίνα από ό,τι την αντιπολίτευση» σχολίασε, επιμένοντας στην απαίτησή του για χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού.

Οι συνεχόμενες κατηγορίες Τραμπ κατά Κίνας

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Κίνα για χειραγώγηση του νομίσματός της, αθέμιτες εμπορικές πρακτικές με τις οποίες φουσκώνει το εμπορικό πλεόνασμά της και πλήττει την αμερικανική μεταποίηση και απασχόληση και κλοπή τεχνολογίας.

Έχει δε καλέσει συμμάχους χώρες να γυρίσουν την πλάτη στους κινεζικούς κολοσσούς τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ενώ έχει προειδοποιήσει πως εάν δεν βρεθεί λύση έως τον Μάρτιο, θα ανεβάσει τους σημερινούς δασμούς του 10% στο 25% και θα στοχεύσει στο σύνολο των κινεζικών εισαγωγών.

Loading