Τσαβούσογλου: «Η Δυτική Ευρώπη πίεσε την Ελλάδα για τους 8»

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των οκτώ τούρκων αξιωματικών έκανε σε δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

propoli

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας μίλησε στο κρατικό δίκτυο TRT Haber για μία σειρά θεμάτων, μεταξύ άλλων και αυτού με τους τούρκους αξιωματικούς που παραμένουν στην Ελλάδα.

«Ξέρω ότι έχουμε διαφορές με την Ελλάδα αλλά δεν περίμενα να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες, τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Ξέρουμε ωστόσο ότι ασκήθηκαν πιέσεις από τη Δυτική Ευρώπη για να γίνει κάτι τέτοιο».

«Μπορούσαν να μας τους δώσουν»

Ο τούρκος πολιτικός αναφέρθηκε εν συνεχεία και στη διάθεση και ειλικρίνεια του Αλέξη Τσίπρα στο συγκεκριμένο θέμα και στο τι μεσολάβησε τελικά και δεν εκδόθηκαν οι αξιωματικοί στη χώρα του.

«Εμείς ζητήσαμε να μας τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα σε αυτό το θέμα. Αλλά έπειτα κάποιοι παρενέβησαν και, όπως βλέπουμε, τίποτα δεν μένει κρυφό. Από τη Δυτική Ευρώπη ειδικά ασκήθηκαν πιέσεις εναντίον της ελληνικής δικαιοσύνης για να μην τους δώσουν. Δυστυχώς δεν τους έδωσαν. Η κυβέρνηση από την άλλη πηγαίνει αυτή την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο. Εδώ περιμέναμε κάποιου είδους αλληλεγγύη από την Ελλάδα, έστω και αν υπάρχουν ζητήματα μεταξύ μας που δεν τα έχουμε λύσει».

 

 

Loading