Τσαβούσογλου: Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τους Patriot

ΗΠΑ και Τουρκία φέρονται να έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις έπειτα από την προσφορά που κατέθεσε η Ουάσιγκτον για πώληση αμυντικών πυραύλων Patriot στην Άγκυρα. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

propoli

«Λάβαμε μια θετική απάντηση από τους Αμερικανούς στην τελευταία επιστολή που στείλαμε σχετικά με το θέμα των Patriot και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός.

Και συμπλήρωσε πως «οι ΗΠΑ είπαν ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν πυραύλους Patriot και οι αντιπροσωπείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις».

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Τσαβούσογλου μεταδόθηκαν από τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, λίγη ώρα αφότου το Bloomberg μετέδωσε ότι η Τουρκία απέρριψε την πρόταση για την παράδοση του πυραυλικού συστήματος μέχρι το τέλος του έτους.

Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ προτείνουν Patriot στην Τουρκία αντιτίθενται στη σύμμαχό τους για το ενδεχόμενο αγοράς ενός αμυντικού πυραυλικού συστήματος από τη Ρωσία με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να αφομοιωθεί στα αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ.

Loading