Κατά της άρσης των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία τάχθηκε η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στην Λιθουανία, τάχθηκε ενάντια στην άρση των ευρωπαϊκών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία, σχετικά με το ζήτημα της εμπλοκής της στην Ανατολική Ουκρανία.

propoli

«Δεν θα εξετάσουμε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας όσο δεν εφαρμόζονται οι συμφωνίες του Μινσκ ή δεν πραγματοποιείται πρόοδος», διεμήνυσε στους δημοσιογράφους η Μέρκελ. Μέχρι και σήμερα «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόοδος στη διαδικασία του Μινσκ και αυτό δεν είναι καλή είδηση», πρόσθεσε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους ηγέτες των τριών χωρών της Βαλτικής.

Όταν ρωτήθηκε για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream 2, που θα συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία, παρακάμπτοντας την Πολωνία και την Ουκρανία, η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι «η Ουκρανία θα παραμείνει διαμετακομιστικός κόμβος».

Η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε χαρακτήρισε τον αγωγό αυτό «γεωπολιτικό σχέδιο» που μπορεί να ενισχύσει τη ρωσική επιρροή στην ΕΕ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε περισσότερους από 150 Ρώσους και στους ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας.

Loading