«Βρώμικο πολιτικό παιχνίδι» η νέα υπόθεση δηλητηρίασης στο Έισμπερι

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών με ανακοίνωσή της σήμερα, κάλεσε την βρετανική αστυνομία να μην υποκύψει σε «βρώμικα πολιτικά παιχνίδια» όσον αφορά την υπόθεση της δηλητηρίασης του ζευγαριού στο Έισμπερι με τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα που δηλητηριάστηκαν και οι Σκρίπαλ.

propoli

«Καλούμε τις βρετανικές αρχές επιβολής του νόμου να μην υποκύπτουν στα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια τα οποία ξεκίνησαν κάποιες δυνάμεις στο Λονδίνο και να αρχίσουν, επιτέλους, να συνεργάζονται με τα όργανα επιβολής του νόμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε η εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μια παράξενη υπόθεση δηλητηρίασης με νευροτοξικό παράγοντα ενός ζευγαριού από τη Βρετανία σε διπλανή πόλη από την πόλη Σάλσμπουρι που δηλητηριάστηκαν ο διπλός Ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του Ιουλία, η οποία απέχει μόλις 11 χλμ, ονόματι Έισμπερι.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη στις 30 Ιουνίου, ενώ η βρετανική αστυνομία Σκότλαντ Γιάρντ από την πλευρά της επιβεβαίωσε τις φήμες που ήθελαν να πρόκειται για τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε και για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ στις 4 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι το Λονδίνο ισχυρίζεται ότι το ρωσικό κράτος συμμετείχε στην υπόθεση των Σκριπάλ, κάτι που η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά.

Loading