Φιλιππίνες: Στους 65 οι νεκροί από τον τυφώνα Μανγκούτ

Μάχη με τον χρόνο δίνουν σήμερα οι διασώστες για τον εντοπισμό και τη διάσωση δεκάδων αγνοουμένων στις Φιλιππίνες, σε μία περιοχή όπου σημειώθηκε μια τεράστια κατολίσθηση μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Μανγκούτ.

propoli

Ο λεγόμενος «υπερτυφώνας», είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 65 ανθρώπων, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο Χονγκ Κονγκ και τουλάχιστον 4 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους στη νότια Κίνα.

Οι υπηρεσίες διάσωσης των Φιλιππίνων αύξησαν σήμερα τον απολογισμό των νεκρών στους 65, αφού ανέσυραν και άλλες σορούς από την περιοχή της κατολίσθησης στην πόλη Ιτογκόν, στη νήσο Λουσόν, στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους.

155.000 σε καταυλισμούς

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, Μπενίγκνο Ντουράνα, περισσότεροι από 155.000 Φιλιππινέζοι παραμένουν σε καταυλισμούς υποδοχής των εκτοπισμένων, δύο ημέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα.

Αφού σάρωσε το βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους, ο τυφώνας διέσχισε τη θάλασσα της Νότιας Κίνας με το «μάτι» του να περνά σε απόσταση περίπου 100 χλμ νότια του Χονγκ Κονγκ και πολύ κοντά από το Μακάο, προτού φθάσει χθες αργά το απόγευμα στη νότια Κίνα. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Οι αρχές έκαναν γνωστό ότι προχώρησαν στην απομάκρυνση περισσότερων από 3 εκατομμυρίων ανθρώπων στη νότια Κίνα και διέταξαν δεκάδες χιλιάδες αλιείς να επιστρέψουν στα λιμάνια πριν από την άφιξη του τυφώνα, τον οποίο τα τοπικά ΜΜΕ έχουν ονομάσει «η βασίλισσα των καταιγίδων».

Δείτε επίσης: Ακιντζί: Δεν θα γίνουμε μειονότητα των Ελληνοκυπρίων

Loading