Φλόριντα: Εντολή εκκένωσης για 2,1 εκ. κατοίκους λόγω του “Michael”

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Φλόριντα πρόκειται για τον χειρότερο κυκλώνα στην περιοχή εδώ και έναν αιώνα, την στιγμή που έχουν ήδη καταγραφεί 13 νεκροί από το χτύπημα του τυφώνα στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

propoli

Ο «Μάικλ» εμφανίζει ως βασικά χαρακτηριστικά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, τον υψηλό κυματισμό στη θάλασσα καθώς επίσης και τους πολύ δυνατούς ανέμους. Για τον λόγο αυτές, οι αρχές τόνισαν προς όλους όσους διαμένουν στις ακτές της περιοχής κοντά στον Κόλπο του Μεξικού, ότι ο χρόνος προκειμένου να απομακρυνθούν τελείωσε και πως όσοι επέλεξαν να παραμείνουν τώρα θα πρέπει να αναζητήσουν καταφύγιο.

«Πιστεύω ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τον κίνδυνο που υπάρχει. Γνωρίζω ότι υπήρξαν πολίτες που αποφάσισαν να μην φύγουν από τα σπίτια τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ και πρόσθεσε: «Σκεφτείτε το εξής: Το νερό θα καλύψει τη στέγη του σπιτιού σας. Δεν έχετε καμιά πιθανότητα να επιζήσετε από αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι σε επίπεδο σφοδρότητας ο «Μάικλ» βρίσκεται ήδη στην κατηγορία 4 απ΄λο την πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ – Σίμπσον και γύρω στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) συνοδεύονταν από ανέμους ταχύτητας που έφτανε τα 230χλμ/ώρα.

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια κάτοικοι σε τουλάχιστον 20 κομητείες της Φλόριντα έχουν λάβει εντολές υποχρεωτικής ή εκούσιας εκκένωσης, καθώς όπως εξήγησε ο κυβερνήτης Ρικ Σκοτ «ο κυκλώνας «Μάικλ» προβλέπεται να είναι ο καταστροφικότερος που θα πλήξει τη βορειοδυτική Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα».

Loading