Συνελήφθη 17χρονος που ετοίμαζε φονικό «χτύπημα» στη Φρανκφούρτη

Με δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα Bild, ανέφερε ότι ένας 17χρονος Γερμανός υπήκοος, με καταγωγή από την Τουρκία σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στην Φρανκφούρτη, με την λεγόμενη  «μητέρα του Σατανά», που αποτελεί ένα τρομακτικό φονικό εκρηκτικό.

propoli

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, ο νεαρός φέρεται να είχε προσπαθήσει να παραγγείλει μέσω διαδικτύου χημικά, καθώς είχε ήδη αποκτήσει τις οδηγίες για την κατασκευή του TATP (τριπεροξείδιο τριακετόνης), «αγαπημένο» εκρηκτικό των τζιχαντιστών που είναι γνωστό και ως η «μητέρα του Σατανά», και χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων στην επίθεση στη Manchester Arena κατά την διάρκεια συναυλίας, στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης σχετικά με την υπόθεση, ο ανήλικος ισλαμιστής συνελήφθη στις αρχές του μήνα στη περιοχή του Φλόρσταντ της Έσσης.

Στις έρευνες των αρχών που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του βρέθηκε μικρή ποσότητα χημικών, ενώ ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε ότι ετοίμαζε ένα τρομοκρατικό χτύπημα.

Loading