Χαμενεΐ: «Οι ΗΠΑ θα συντριβούν αν οι Ιρανοί αξιωματούχοι κάνουν το καθήκον τους»

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ δήλωσε σήμερα ότι η απόρριψη από την Ουάσινγκτον της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης δείχνει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν μπορεί να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ.

propoli

Σε αποσπάσματα μιας ομιλίας που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του, ο Χαμενεϊ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πάντοτε έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν, αλλά ηττήθηκαν και θα ηττηθούν.

«Ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος θα τύχει της ίδιας μοίρας όπως εκείνης του προκάτοχού του, Μπους και των νεοσυντηρητικών και του Ρίγκαν και θα εξαφανιστεί από την Ιστορία», τόνισε, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ και τους προηγούμενους Αμερικανούς προέδρους.

Στα πρώτα του σχόλια μετά την παρουσίαση από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο της νέας αμερικανικής στρατηγικής απέναντι στο Ιράν, όπου ο ΥΠΕΞ σκιαγράφησε τους δώδεκα όρους που θέτει η Ουάσινγκτον προκειμένου να συνάψει μια «νέα συμφωνία» με την Τεχεράνη, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι το Ιράν θα συντρίψει τις ΗΠΑ αν οι Ιρανοί αξιωματούχοι κάνουν το καθήκον τους.

Αναφερόμενος στη θεμελιώδη και βαθιά εχθρότητα, όπως την χαρακτήρισε, των ΗΠΑ προς την Ισλαμική Δημοκρατία, ο Χαμενεϊ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, είπε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι Αμερικανοί θα ηττηθούν…με δεδομένο ότι οι Ιρανοί αξιωματούχοι θα ασκήσουν πλήρως τα καθήκοντά τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading