«Τρομακτική απάντηση» στην επίθεση υποσχέθηκε ο Χασάν Ροχανί

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, διέταξε την άμεση σύλληψη των δραστών οι οποίοι ευθύνονται για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα σε στρατιωτική παρέλαση, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 29 ανθρώπων.

propoli

Το χτύπημα, σημειώθηκε σήμερα το πρωί, όταν δύο δράστες ξεκίνησαν να πυροβολούν κατά την διάρκεια που βρίσκονταν σε εξέλιξη στρατιωτική παρέλαση στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν.

Όπως μεταδίδουν αυτή την ώρα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA και η κρατική τηλεόραση, ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων της επίθεσης ανέρχεται σε 29 νεκρούς, ενώ ανάμεσα στα θύματα ήταν και Φρουροί της Επανάστασης αλλά και πολλές γυναίκες και παιδιά.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος υποσχέθηκε μια «τρομακτική απάντηση» στην επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε τόσο μια αντικυβερνητική αραβική οργάνωση, η Εθνική Αντίσταση Αχβάζ, όσο και το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Σε δημοσίευμά του, το πρακτορείο ISNA, επικαλούμενο ως πηγή εκπρόσωπο του ιρανικού στρατού, μετέδωσε ότι οι δράστες είχαν εκπαιδευτεί σε δύο χώρες του Αραβικού Κόλπου, ότι δεν ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος αλλά συνδέονται με τις ΗΠΑ και την Μοσάντ, τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).

Loading