Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο ενάντια στον Τραμπ (vd+pics)

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου, προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

propoli

Ο Τραμπ, έπειτα από τη σύνοδο κορυφής της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, μετέβη με τη σύζυγό του Μελάνια, στη Βρετανία, όπου και πραγματοποιεί επίσημες προγραμματισμένες συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της βρετανικής ηγεσίας.

Την ίδια ώρα, πάνω από 64.000 κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο του Λονδίνου προκειμένου να διαδηλώσουν τόσο κατά της συγκεκριμένης επίσκεψης όσο και κατά της πολιτικής του Αμερικανού προέδρου.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ξεχώρισαν  στα πλακάτ των διαδηλωτών ήταν και ορισμένα τα οποία έγραφαν φράσεις όπως «Dump Trump» (μτφ Να ξεφορτωθούμε τον Τραμπ), «Κράτα τα μικροσκοπικά χέρια σου μακριά από τα δικαιώματα των γυναικών» και «Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να φύγει!».

Υπενθυμίζεται πως την ώρα των διαδηλώσεων, για περίπου δύο ώρες πετούσε πάνω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Ουέστμινστερ, ένα τεράστιο αερόστατο πορτοκαλί χρώματος, που είχε τη μορφή του Τραμπ ως συνοφρυωμένο μωρό, να φοράει πάνα και να κρατάει κινητό.

«Ήθελα να κάνω πολύ σαφές, όταν ο Τραμπ ήρθε στη χώρα, πως δεν συμφωνούμε με τις πολιτικές του», λέει η 35χρονη Κίμπερλι που συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο κέντρο του Λονδίνου. «Πιστεύω πως είναι σημαντικό να το δει ο ίδιος … θα δείξει στους ανθρώπους εναντίον των οποίων είναι προκατειλημμένος πως τους υποστηρίζουμε».

Την ίδια ώρα, παρόμοιες διαδηλώσεις μαίνονταν και σε άλλες πόλεις σε όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Loading