Χωρίς τον Τζόνι Ντεπ οι «Πειρατές της Καραϊβικής»!

Ο Τζόνι Ντεπ δεν θα ενσαρκώσει ξανά τον δημοφιλή ήρωα Τζακ Σπάροου στη σειρά ταινιών «Πειρατές της Καραϊβικής». Στέλεχος της Disney επιβεβαίωσε πως ο Αμερικανός ηθοποιός δεν θα συμπεριληφθεί στις επόμενες ταινίες των «Πειρατών».

propoli

Σε δηλώσεις του για την κινηματογραφική επανεκκίνηση του franchise, ο επικεφαλής των στούντιο παραγωγής, Σον Μπέιλι, τόνισε πως στόχος είναι οι επόμενες ταινίες να εμποτιστούν με «νέα ενέργεια και ζωντάνια».

Το σενάριο θα αναλάβουν οι συγγραφείς των σεναρίων για τις ταινίες «Deadpool», Πολ Γουέρνικ και Ρετ Ριζ και σε ερώτηση για το αν οι ταινίες μπορούν να «επιβιώσουν» χωρίς τον Ντεπ, ο Μπέιλι δήλωσε ότι ο λόγος που ανέθεσε στους «ενδιαφέροντες» Γουέρνικ και Ριζ το σενάριο, είναι για να δώσουν μία ώθηση ανανέωσης στις ταινίες.

Από τον Οκτώβριο οι φήμες

Οι πρώτες φήμες για την απομάκρυνση του Ντεπ από τους «Πειρατές», είχαν ήδη κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο, όταν ο αρχικός σεναριογράφος των φιλμ, Στιούαρτ Μπίτι, είχε χαρακτηρίσει «καλή πορεία» τη συμμετοχή του Τζόνι Ντεπ στις ταινίες.

Ο Αμερικανός ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε πέντε ταινίες του franchise, σε διάστημα 14 ετών, που απέφεραν συνολικά έσοδα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κάνοντας τη σειρά ταινιών το δωδέκατο μεγαλύτερο κινηματογραφικό franchise όλων των εποχών. Μετά την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας «Dead Men Tell No Tales», ο σκηνοθέτης Γιόακιμ Ρόνινγκ είχε προαναγγείλει πως αυτή είναι «μόνο η αρχή» της τελευταίας περιπέτειας.

Η εμφάνιση του Ντεπ στο σίκουελ της ταινίας «Fantastic Beasts», «The Crimes of Grindelwald», προκάλεσε σωρεία επικρίσεων μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση οικογενειακής βίας, σύμφωνα με τις καταγγελίες της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χέρντ, το 2016.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και προέβη σε συμβιβασμό λίγους μήνες αργότερα. Η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και ο Ντέιβιντ Γέιτς, έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Ντεπ σε αυτή την υπόθεση. «Η Τζ. Κ. έχει δει αποδεικτικά στοιχεία και ξέρει ότι είχα κατηγορηθεί άδικα. Γι’ αυτό και με υπερασπίστηκε δημοσίως. Δεν θα το έκανε αν δεν γνώριζε την αλήθεια», είχε δηλώσει αργότερα ο 55χρονος Ντεπ.

Loading