Ρωσία και ΕΕ συζητούν την ψηφιακή συνεργασία στην ενέργεια

Η οργανωτική επιτροπή της Ρωσικής Ενεργειακής Εβδομάδας που διοργανώνεται στην Μόσχα από 3-6 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ότι η ψηφιακή συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, θα τεθεί στη κορυφή της ατζέντας στο τραπέζι των συνομιλιών, ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο των εργασιών της Εβδομάδας.

propoli

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος της διοργάνωσης είναι οι δύο πλευρές να θέσουν επί τάπητος τα επίκαιρα ενεργειακά ζητήματα που υπάρχουν παγκοσμίως, να ορισθούν οι βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης των κλάδων του ενεργειακού τομέα όπως και να εξευρεθούν οι βέλτιστες λύσεις στις υπάρχουσες προκλήσεις.

«Οι ειδικοί του τομέα θα συζητήσουν τις δυνατότητες ολοκλήρωσης των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης στην βάση των ψηφιακών τεχνολογιών μεσοπρόθεσμα, και τον ρόλο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ανάπτυξη της ρωσο-ευρωπαϊκής συνεργασίας όπως και άλλα εξίσου επίκαιρα ζητήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στην Ρωσική Ενεργειακή Εβδομάδα, αναμένεται να συμμετάσχουν κορυφαίες ρωσικές ενεργειακές εταιρείες όπως αυτές η Signify, η Schneider Electric, η Nestle, η Eni, η Promaco TR  και η Gazpromneft.

Loading