Λέτουιν: «Τελευταία ευκαιρία» να μπλοκάρει το Brexit χωρίς συμφωνία

Οι Βρετανοί βουλευτές έχουν σήμερα την τελευταία ευκαιρία για να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία στα τέλη Οκτωβρίου, προειδοποίησε ο Συντηρητικός βουλευτής Όλιβερ Λέτουιν, κατά την έναρξη της κατεπείγουσας συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή των Κοινοτήτων απόψε το βράδυ.

Οι βουλευτές θα κληθούν στο τέλος της συζήτησης να ψηφίσουν αν θα αναλάβουν την κοινοβουλευτική ατζέντα αύριο για να περάσουν ένα νομοσχέδιο που θα ανακάσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να καθυστερήσει το Brexit για τρεις μήνες.

propoli

“Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του κοινοβουλίου να μπλοκάρει μια έξοδο χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου. Αν η Βουλή ψηφίσει απόψε αυτήν την πρόταση, θα δώσει στον εαυτό της τη δυνατότητα να ψηφίσει για αυτό το νομοσχέδιο αύριο (…) Είναι ώρα αποφάσεων”, τόνισε ο Λέτουιν.

Ο Τζόνσον απειλεί ότι θα προσπαθήσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εάν η κυβέρνησή του ηττηθεί στο κοινοβούλιο. Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν είπε ότι στηρίζει την πρόταση του Λέτουιν και το κόμμα του είναι έτοιμο για εκλογές.

Κατά την έναρξη της συζήτησης, ο Κόρμπιν συμφώνησε ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για να αποτραπεί ένα άτακτο Brexit. “Αν δεν δράσουμε σήμερα, μπορεί να μην έχουμε άλλη ευκαιρία. Ο λαός, είτε ψήφισε υπέρ της αποχώρησης, είτε υπέρ της παραμονής, δεν ψήφισε να απενεργοποιήσουμε τη δημοκρατία”, τόνισε.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading