Όσκαρ αμφισβήτησης: Έπεσε σε τρύπα-έργο βάθους 2,5 μέτρων (vd)

Όσκαρ… αμφισβήτησης κέρδισε ένας 60χρονος στην Πορτογαλία, ο οποίος έπεσε στην τρύπα βάθους 2,5 μέτρων, του καλλιτέχνηΑνίς Καπούρ, «Descent into Limbo».

propoli

Εάν υπήρχε έστω και μία αμφιβολία πως το έργο του Ανίς Καπούρ, «Descent into Limbo» είναι μια μεγάλη τρύπα με βάθος 2,5 μέτρων και όχι ένας μαύρος κύκλος ζωγραφισμένος στο πάτωμα, τότε σίγουρα θα εξαφανιστεί.

Ένας άγνωστος Ιταλός πλήρωσε το τίμημα, καθώς σιγουρεύτηκε πως το έργο τέχνης ήταν σίγουρα μια τρύπα, γιατί έπεσε μέσα σε αυτήν!

«Τι να πω; Είναι κρίμα» δήλωσε ο Καπούρ, απαντώντας στην είδηση για το ατυχές περιστατικό στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Serralves, στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Πόρτο, στην Πορτογαλία.

Το έργο του, είναι μια τετράγωνη δομή στην οποία μπορούν να εισέλθει ένας μικρός αριθμός επισκεπτών. Όταν βρεθούν στο εσωτερικό της, συναντούν μαι μαύρη τρύπα, για την οποία έχουν προειδοποιηθεί να μην πλησιάσουν. Η συγκεκριμένη μαύρη τρύπα δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να φτάσει σε απύθμενο βάθος, αλλά στην πραγματικότητα είναι περίπου 2,5 μέτρα βαθιά.

Το ατύχημα αναφέρθηκε αρχικά στην τοπική εφημερίδα Publico, και η οποία γράφει ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 13 Αυγούστου και πως σε αυτό ενεπλάκη ένας Ιταλός γύρω στα 60.

Το μουσείο δήλωσε πως οι επισκέπτες έπρεπε να υπογράψουν ένα έντυπο πως γνωρίζουν τον κίνδυνο για την ασφάλειά τους. Υπάρχουν επίσης προειδοποιητικά σήματα και ένα μέλος του προσωπικού εντός του κύβου. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε στην Art Newspaper πως ο επισκέπτης είναι «εντάξει και σχεδόν έτοιμος να επιστρέψει στο σπίτι του».

Η συγκεκριμένη έκθεση του Ανίς Καπούρ, «Works, Thoughts, Experiments», παρουσιάζει 56 μοντέλα υλοποιημένων και μη πραγματοποιημένων έργων που σχεδίασε ο καλλιτέχνης τα τελευταία 40 χρόνια, με κάποια από αυτά να εκτίθενται στο μουσείο και άλλα στους κήπους.

Loading