Η Tesla απασχολούσε 100.000 ανθρώπους στα τέλη του 2021, σύμφωνα με τη SEC, τη ρυθμιστική αρχή της αμερικανικής χρηματαγοράς.
Επικαλούμενος το «σούπερ κακό προαίσθημα» που έχει για την πορεία της οικονομίας ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ, θέλει να μειώσει κατά περίπου 10% τις θέσεις εργασίας στην εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων.
Σε ηλεκτρονικό μήνυμα του, που επιβεβαιώνει το Reuters, προς τα στελέχη της Tesla με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ο Μασκ ανέφερε: «Έχω σούπερ κακό προαίσθημα για την οικονομία».
Το μήνυμα εστάλη δύο ημέρες αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε στους εργαζομένους του να επιστρέψουν στα γραφεία τούς ή να παραιτηθούν από την εταιρεία.
Η Tesla απασχολούσε 100.000 ανθρώπους στα τέλη του 2021, σύμφωνα με τη SEC, τη ρυθμιστική αρχή της αμερικανικής χρηματαγοράς.
Την Τρίτη, ο Μασκ ζήτησε από το προσωπικό να επιστρέψει στους χώρους εργασίας ή να παραιτηθεί από την εταιρεία, ένα αίτημα στο οποίο υπήρξαν ήδη αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου η εταιρεία έχει ένα νέο εργοστάσιο.
«Όλοι στην Tesla καλούνται να περνούν κατ’ ελάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο», έγραφε ο Μασκ σ’ εκείνο το email.
«Αν δεν εμφανισθείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί».
Την Πέμπτη 2/5, ο Μασκ καβγάδισε στο Twitter με τον Αυστραλό μεγιστάνα της τεχνολογίας και συνιδρυτή της Atlassian Plc Σκοτ Φάρκιουαρ, ο οποίος περιγέλασε την οδηγία του Μασκ με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, λέγοντας ότι είναι «κάτι βγαλμένο από τα χρόνια του 1950».
Ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «οι υφέσεις έχουν μια ζωτικής σημασίας λειτουργία καθαρισμού», απαντώντας σε μήνυμα του Φάρκιουαρ, ο οποίος ενθάρρυνε τους εργαζομένους της Tesla να ψάξουν για θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως στην εταιρεία του.
Στα τέλη Μαΐου, όταν ερωτήθηκε από ένα χρήστη του Twitter, αν η οικονομία πλησιάζει σε ύφεση, ο Μασκ είπε, «Ναι, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό. Έβρεχε χρήματα σε ανόητους για υπερβολικά πολύ καιρό. Πρέπει να υπάρξουν κάποιες χρεοκοπίες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Δείτε επίσης: Η Εβδομάδα Μόδας του Ελσίνκι επικεντρώνεται στην έννοια του phygital