Τερέζα Μέι: Δεν είμαι ο τύπος που εγκαταλείπει

Αν και δέχεται την αμφισβήτηση από το ίδιο της το κόμμα,η  πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δείχνει αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει τη θέση της.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων που την συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψή της στην Κίνα, η Τερέζα Μέι δήλωσε :«Κατ΄αρχάς, βρίσκομαι στην υπηρεσία της χώρας μου και του κόμματός μου. Δεν είμαι ο τύπος που εγκαταλείπει και υπάρχει μακροχρόνια δουλειά για να γίνει».

«Και αυτή η δουλειά συνοψίζεται στην εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για το Brexit και στη διασφάλιση ότι ανακτούμε τον έλεγχο των χρημάτων μας, των νόμων μας, των συνόρων μας και ότι μπορούμε να υπογράφουμε εμπορικές συμφωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο», εξήγησε.

Τι ορίζει το καταστατικό του κόμματος

Σύμφωνα με ορισμένες εφημερίδες, περί τους 40 συντηρητικοί βουλευτές ζητούν την αντικατάσταση της Μέι στην ηγεσία των Τόρις. Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, οι υπογραφές 48 βουλευτών αρκούν να την εκκίνηση διαδικασίας πρότασης μομφής.

Η πρωθυπουργός επικρίνεται για τη στρατηγική της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit και το πρόγραμμα εσωτερικής πολιτικής. Η ίδια θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να βελτιώσει την επικοινωνιακή προώθηση των επιτευγμάτων της.

Η Τερέζα Μέι διαδέχθηκε τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος παραιτήθηκε αφού έβαλε σε εφαρμογή την ιδέα του να επιλύσει το διαρκές πρόβλημα του Συντηρητικού Κόμματος σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση διεξάγοντας το δημοψήφισμα του 2016, χάνοντάς το και προκαλώντας την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση.

Η Τερέζα Μέι με τη σειρά της είχε την ιδέα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο 2017 για να βελτιώσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των Τόρις. Κατέληξε να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο και να εξαρτάται από τις ψήφους των δέκα βουλευτών του Ενωτικού Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP).

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πρόσφατα στιγμιότυπο από δεξίωση κατά τη διάρκεια των εργασιών του παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός με την παρουσία της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ και δημοσιογράφων.

Προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων, η Μέρκελ περιέγραψε τον φαύλο κύκλο που έχει δημιουργήσει η βρετανίδα πρωθυπουργός σχετικά με τη διαδικασία του Brexit επιμένοντας να της επαναλαμβάνει τη φράση «κάντε μου μία προσφορά», στην οποία η καγκελάριος απαντά συστηματικά «μα εσείς φεύγετε , δεν είναι δική μας δουλειά να σας κάνουμε προσφορά. Πείτε μας τι θέλετε εσείς». Για να πάρει την απάντηση από τη Μέι «Κάντε μου μία προσφορά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ