289 εκατομμύρια ευρώ εκταμιεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για βοήθεια στην Ουκρανία

Εκταμίευση 289 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επείγουσα μακροοικονομική χρηματοοικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Επιπλέον, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίθηκε επιχορήγηση 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εκταμιεύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της εκταμίευσης 300 εκατομμυρίων ευρώ πριν από μία εβδομάδα, η οποία αποτέλεσε το αρχικό μέρος της πρώτης δόσης των 600 εκατομμυρίων ευρώ από τη συνολική χρηματοοικονομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης, ύψους 1,2 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το έκτακτο πρόγραμμα Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Βοήθειας θα συμβάλει στην ενίσχυση της μακροοικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας στο πλαίσιο της απρόκλητης και αδικαιολόγητης εισβολής της Ρωσίας. Αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη απόδειξη της ακλόνητης υποστήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία.

Αυτές οι πρώτες εκταμιεύσεις ακολουθούν την ταχεία έγκριση της πρότασης της Επιτροπής για ένα νέο πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα υπόλοιπα κεφάλαια (600 εκατ. ευρώ) θα εκταμιευθούν αργότερα εντός του έτους, σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεννόησης που υπογράφηκε από την ΕΕ και την Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Το Κρεμλίνο απαντά στον Μπάιντεν: «Μερικές φορές ξεχνά και κάνει επιθετικές δηλώσεις»

Loading