Σερβία: Αποφασίστηκε άρση της έκτακτης ανάγκης

Τη κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε να άρει η Σερβία, η οποία είχε υποβληθεί από τα μέσα Μαρτίου.

Υπέρ της άρσης ψήφισαν 155 βουλευτές επί συνόλου 250 βουλευτών που απαρτίζουν το κοινοβούλιο. Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς στην ομιλία της κατά την κατάθεση της σχετικής πρότασης τόνισε ότι πληρούνται όλοι οι όροι που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να αποφασιστεί η άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

propoli

Επεισοδιακή συνεδρίαση

Η σημερινή συνεδρίαση της βουλής ξεκίνησε επεισοδιακά αφού ο αρχηγός του κινήματος «DVERI» Μπόσκο Ομπράντοβιτς προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία της πρωθυπουργού σφυρίζοντας με σφυρίχτρα μπροστά από τα κυβερνητικά έδρανα. ‘Ανδρες της ασφάλειας του κοινοβουλίου, με εντολή της προέδρου Μάγια Γκόικοβιτς, παρενέβησαν και μετέφεραν εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων τον Μπόσκο Ομπράντοβιτς και έτσι έληξε το επεισόδιο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Τι μέτρα θα πάρει η Σερβία;

Στην Σερβία από αύριο θα πάψουν να ισχύουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών ωστόσο παραμένουν τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους. Επίσης, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα δεν θα λειτουργήσουν όπως κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία ενώ οι μάσκες και τα γάντια θα είναι υποχρεωτικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι επιδημιολόγοι συνιστούν επίσης στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας τονίζοντας ιδιαίτερα την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Loading