Φόβο και ανησυχία προκαλεί η επέλαση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν με την Αμερικάνικη Πρεσβεία να καταστρέφει ευαίσθητα έγγραφα.
Συγκεκριμένα οι Ταλιμπάν, συνεχίζουν την επέλαση τους και είναι μια ανάσα από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, που έχουν σαν στόχο να την κατακτήσουν.
Ήδη πολλές χώρες έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους που βρίσκονται στην χώρα να αποχωρήσουν, καθώς φοβούνται για την κατάσταση που θα επικρατήσει στην χώρα.
Επίσης ο Καναδάς έχει αποφασίσει να δεχθεί πρόσφυγες από το Αφγανιστάν προκειμένου να βρουν άσυλο όσοι άνθρωποι επιθυμούν να αποχωρήσουν τώρα που προλαβαίνουν.
Οι ΗΠΑ προχωράνε σε καταστροφή μιας σειράς εγγράφων όπως «αντικείμενα που φέρουν τον λογότυπο της πρεσβείας ή του υπουργείου, αμερικανικές σημαίες και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για προπαγανδιστικούς σκοπούς».
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ ανέφερε ότι παρόλα αυτά που γίνονται η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ δεν κινδυνεύει άμεσα.
Δείτε επίσης: Γερμανία: Πάνω από 5.600 κρούσματα σε ένα 24ωρο
- Νέα πρωτοβουλία Χαρδαλιά για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Αττική
- Ηνωμένο Βασίλειο: Η ιστορία του κύπελλου από ανθρώπινο κρανίο που χρησιμοποιούσαν ακαδημαϊκοί
- Δημόσιες οικονομικές επιδόσεις: Πρωτογενές πλεόνασμα 4,8% του ΑΕΠ σύμφωνα με Eurostat και ΕΛΣΤΑΤ
- Η εντολή του Μέρτεν αποκαλύπτει την αλήθεια για τις εβραϊκές περιουσίες στην Κατοχή
- Εκδηλώσεις μνήμης για την 110η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων στη Θεσσαλονίκη το 2025