Αυστραλία: Οι κάτοικοι του Λατζαμάνου είδαν ψάρια να πέφτουν από τον ουρανό

Η παροιμία λέει «βρέχει γάτες και σκυλιά». Αλλά σε μια απομακρυσμένη αυστραλιανή πόλη έβρεξε ψάρια – κυριολεκτικά

Όχι, αυτό δεν είναι αστείο. Την Κυριακή, οι κάτοικοι της πόλης Lajamanu, μιας μικρής κοινότητας στην άνυδρη Βόρεια Επικράτεια, περίπου 900 χιλιόμετρα νότια του Darwin, έπαθαν σοκ όταν μικρά, ζωντανά ψάρια «έβρεξαν από τον ουρανό».

Ο σύμβουλος της περιοχής και της κεντρικής ερήμου του Lajamanu, Andrew Johnson Japanangka, φέρεται να είπε στο ABC News, “Έχουμε δει μια μεγάλη καταιγίδα να ανεβαίνει στην κοινότητά μου και πιστεύαμε ότι ήταν απλώς βροχή”. Καλά.

Η Japanangka ονόμασε το παράξενο φαινόμενο ως «ευλογία από τον Κύριο», προσθέτοντας ότι τα παιδιά στην πόλη έσπευσαν να μαζέψουν τα ζωντανά ψάρια που έπεφταν από τον ουρανό για να τα αποθηκεύσουν σε βάζα.

Ο ειδικός στα ψάρια του Μουσείου Κουίνσλαντ, Τζεφ Τζόνσον, είπε ότι τα ψάρια που έπεσαν ήταν γνωστά ως πέρκα ή γρύλισμα – από τα πιο κοινά ψάρια του γλυκού νερού στην Αυστραλία.

Και παρόλο που αυτό το περιστατικό ακούγεται παράλογο και παράξενο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Ένα παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα στο Lajamanu το 2010, και είχε καταγραφεί προηγουμένως το 2004 και το 1974. Η Penny McDonald, κάτοικος της πόλης, είπε στο ABC News ότι ήταν εκεί όταν συνέβη πριν από 40 χρόνια. “Σηκώθηκα το πρωί, δούλευα στο σχολείο εκείνη την ώρα και οι χωματόδρομοι έξω από το σπίτι μου ήταν καλυμμένοι με ψάρια. Ήταν μικρά ψάρια και πολλά από αυτά τριγύρω. Ήταν απλά καταπληκτικό.”

Μέχρι στιγμής, το φαινόμενο δεν έχει εξηγηθεί

Το φαινόμενο της πτώσης ψαριών από τον ουρανό είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι πρωτοφανές. Ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις βροχής με βατράχια, νυχτερίδες, σκουλήκια ή αράχνες. Ο ακριβής λόγος δεν είναι γνωστός. Βασική θεωρία υποστηρίζει ότι τα ζώα μπορεί να παρασύρθηκαν από μια δίνη νερού – μια στήλη αέρα που μοιάζει με ανεμοστρόβιλο που σχηματίζεται πάνω από το νερό και μετέφερε τα ψάρια σε μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα, μέσα από την ατμόσφαιρα.

Δείτε επίσης: Ζελένσκι: Ζητά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να απωθήσει τους Ρώσους από το Ντονμπάς

Loading