Αυστρία: Έτοιμη να σκληρύνει τα μέτρα – Πρόστιμα ή και φυλάκιση σε αρνητές εμβολιασμού (vid)

Διαρροή προσχεδίου νόμου – Πιθανή η ισχύς του από τον Φεβρουάριο

Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν και να συμμορφωθούν στις υποδείξεις κυβέρνησης και ειδικών στην Αυστρία, είναι πιθανό να έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρές ποινές. Το σχετικό προσχέδιο νόμου περί προστασίας του εμβολιασμού Covid – 19, διέρρευσε από την εφημερίδα Die Presse. Σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύ, γεγονός που υπολογίζεται για τον Φεβρουάριο, πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι στην Αυστρία θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατες ποινές.

Τα πρόστιμα θα ανέρχονται έως και σε 7000 ευρώ ή και μήνες φυλάκισης σε όσους συστηματικά αρνούνται να συμμο0ρφωθούν με τις υποδείξεις της κυβέρνησς και δεν εμβολιάζονται.

Του σχετικού νόμου θα προηγηθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στη χώρα. Στην περίπτωση αυτή, ένας πολίτης που δεν εμφανίζεται σε προγραμματισμένο ραντεβού για τον Κορονοιό θα λαμβάνει επί8σημη κλήση από τις τοπικές αρχές. Σε περίπτωση μή εμφάνισής του, θα επανακαλείται μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Εξαιρέσεις θα αποτελούν ειδικές κατηγορίες ατόμων που θα ορίζονται από τους ειδικούς, όπως οι έγγυες γυναίκες και τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Κανείς ωστόσο, δεν θα εξαναγκάζεται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται να συζητηθεί το παρόν νομοσχέδιο, το οποίο είνβαι πιθανό να εκδοθεί με τροποποιήσεις, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com