Αγία Πετρούπολη: Πιθανή αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας των μετακινήσεων για το EURO 2020

Αίσθημα ανασφάλειας προκαλεί η άφιξη των φιλάθλων στην Αγία Πετρούπολη για τον αυριανό προημιτελικό του EURO 2020 μεταξύ Ισπανίας και Ελβετίας.

Στην δεύτερη πόλη της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί ο έβδομος αγώνας του Euro 2020, οπού οι ημερήσιοι θάνατοι ξεπέρασαν τους 100 αυτή την εβδομάδα. Η πανδημία οδήγησε σε περιορισμό των οπαδών εντός του γηπέδου με όριο το 50% της χωρητικότητας του γηπέδου και υποχρεωτική χρήση μάσκας από αυτούς.

Επιπλέον τα εστιατόρια της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά από τις 2 π.μ. μέχρι και τις 6 μ.μ.. Όριο τέθηκε και για τα άτομα που θα μπορούν να παρευρεθούν σε δημόσιες εκδηλώσεις. Παρ’ όλα αυτά τα κρούσματα δείχνουν να αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα.

«Ως γιατρός, φυσικά, είμαι αντίθετος στη διοργάνωση οποιονδήποτε μαζικών εκδηλώσεων», είπε ο Αλεξέι  Ντμιτρίεφ εργαζόμενος του νοσοκομείου Mariinskaya. «Φυσικά αναμένουμε αύξηση των ασθενών μετά τη διεξαγωγή τέτοιων μαζικών γεγονότων», εξήγησε.

Σήμερα ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι η μετακίνηση φιλάθλων στην Ευρώπη για το EURO 2020 και η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων κατα 10% σε αυτή.

Ο Ελβετός υπουργός υγείας Αλέν Μπερσέτ απευθυνόμενος στους φιλάθλους υποστηρίζει πως θα ήταν ανόητο να ταξιδέψουν στη Ρωσία χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Πάνω από 1.000 Ελβετοί οπαδοί πρόκειται να ταξιδέψουν στην Αγία Πετρούπολη για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Παρασκευής.

Η κατάσταση της Αγίας Πετρούπολης επηρεάζεται και  από το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στηn περιοχή της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Λονδίνο: 2.000 Σκωτσέζοι θετικοί στον Covid-19 παρευρέθηκαν σε εκδηλώσεις του EURO 2020

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ