Φωτό αρχείου

Air France: Καταργεί 7.580 θέσεις εργασίας

Η διοίκηση του γαλλικού ομίλου Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να καταργήσει 7.580 θέσεις εργασίας στην εταιρία και στην περιφερειακή θυγατρική της Hop.

Η διοίκηση προβλέπει την κατάργηση 6.560 θέσεων εργασίας επί συνόλου 41.000 θέσεων στην Air France και 1.020 θέσεων εργασίας επί συνόλου 2.420 στην Hop.

Τα συνδικάτα αντέδρασαν έντονα σήμερα στις πρώτες ανακοινώσεις που αφορούν αυτή την αναμενόμενη κατάργηση θέσεων εργασίας στους κόλπους του ομίλου, που φαίνεται αποφασισμένος να περιορίσει το δίκτυό του των μικρών αποστάσεων.

Ο όμιλος Air France που κλονίστηκε ισχυρά από την κρίση της Covid-19, όπως όλος ο τομέας των αερομεταφορών, ξεκίνησε ένα «σχέδιο ανασυγκρότησης» που προβλέπει μια μείωση του γαλλικού του δικτύου κατά 40% έως το τέλος του 2021.

Η Air France-KLM έλαβε την άνοιξη κρατική οικονομική στήριξη 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις που σχετίζονται με την Covid-19.

Σε μήνυμα που απηύθυνε στους εργαζόμενους, και περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας υπογράμμισε «τον έκτακτο χαρακτήρα της κρίσης».

«Απέναντι στη σημαντική και διαρκή υποβάθμιση των αγορών μας στο σύνολο των δικτύων και κυρίως σε αυτό των μικρών αποστάσεων που ήδη συσσωρεύει ζημίες εδώ και χρόνια, απέναντι στον ανταγωνισμό των εταιριών χαμηλού κόστους, στις αλλαγές συμπεριφοράς των πελατών μας, ο όμιλος Air France, στον οποίο ανήκει η Hop! πρέπει να αλλάξει και να ανασυγκροτηθεί γρήγορα», σημείωσε ο Πιέρ-Ολιβιέ Μπαντέ.

Δείτε ακόμη:

ΠΟΥ για κορονοϊό: Οι χώρες πρέπει να αφυπνιστούν