Αλβανία: Δεκαεξάχρονη με αναπηρία κατέληξε, όταν το σπίτι της κάηκε ολοσχερώς

Φρικτό θάνατο από φωτιά βρήκε νεαρή κοπέλα στην Αλβανία – Η δεκαεξάχρονη, λόγω της αναπηρίας της, δεν κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο σπίτι

Μια 16χρονη κοπέλα από το ελληνικό μειονοτικό χωριό της Δερβιτσάνης, στον δήμο Δρόπολης της Αλβανίας, άφησε την τελευταία της πνοή, όταν το σπίτι της τυλίχτηκε στις φλόγες. Το κορίτσι, που αντιμετώπιζε προβλήματα αναπηρίας, δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από ασφυξία.

Αν και η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση όπως και η συμβολή των γειτόνων στην κατάσβεση, το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.  Με βάση τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση, τα αίτια της πυρκαγιάς οφείλονται στην προσπάθεια της οικογένειας να ζεστάνει και να φωτίσει το σπίτι με πρόχειρα μέσα, καθώς λόγω της έντονης κακοκαιρίας, η περιοχή βρίσκεται από τις πρωινές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σημειώνεται ότι η σφοδρή κακοκαιρία που έχει χτυπήσει από χθες και τις ελληνικές μειονοτικές περιοχές στο νότο της Αλβανίας έχει προκαλέσει αρκετές ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων δυσχεραίνοντας παράλληλα την καθημερινότητά τους. 

Δείτε επίσης: Κηφισιά: Απείλησαν 20χρονο με στιλέτο και τον οδήγησαν στο ΑΤΜ

 
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ