Αλβανία: Οι Αρχές της χώρας απέρριψαν το αίτημα του Μπελέρη – Παραμένει φυλακισμένος

Απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για αποφυλάκιση, με τις αλβανικές αρχές να ανακοινώνουν την απόφασή τους, που και πάλι ήταν αρνητική, παρά την παρουσία Ελλήνων δικηγόρων στα Τίρανα.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας είχε ζητήσει να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους, κάτι που απορρίφθηκε ξανά από το ειδικό δικαστήριο κατά της Διαφθοράς.

Η αλβανική δικαιοσύνη παραμένει ανένδοτη και δεν επέτρεψε τη μεταβολή του μέτρου της προφυλάκισης, θεωρώντας ότι ο Μπελέρη εγκυμονεί κινδύνους να διαφύγει από τη χώρα.

Συνάντηση με τον Φρέντι Μπελέρη στις φυλακές Δυρραχίου είχε την Παρασκευή (15/9) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στέλνοντάς ένα ηχηρό μήνυμα προς την Αλβανία, πως η κατάσταση αυτή σκιάζει σοβαρά τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Αναλυτικότερα ο κ. Οικονόμου αναφέρει: Συναντήθηκα, σήμερα, στις φυλακές Δυρραχίου, παρουσία της Πρέσβεώς μας στην Αλβανία, κ. Κωνσταντίνας Καμίτση, με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χιμάρας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας, κ. Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για περισσότερους από τέσσερις μήνες.

Για την Ελλάδα η υπόθεση αυτή ήταν εξαρχής και παραμένει εξαιρετικά σοβαρή. Ο σεβασμός των αρχών του κράτους δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων αποτελούν κομβικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Η θέση της Ελλάδας είναι ότι στην περίπτωση του κ. Μπελέρη δεν λαμβάνονται υπόψη οι αρχές του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου της αθωότητας και του σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η αλβανική πλευρά οφείλει άμεσα να επιτρέψει την ορκωμοσία του κ. Μπελέρη ως Δημάρχου, σεβόμενη την ετυμηγορία των πολιτών στις πρόσφατες εκλογές.

Η παράταση της σημερινής κατάστασης σκιάζει σοβαρά τις διμερείς μας σχέσεις και δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Δείτε επίσης: ΠΟΕΔΗΝ: Απεργούν τα νοσοκομεία στις 21 Σεπτεμβρίου για το εργασιακό νομοσχέδιο

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com