«Αν συμμετέχετε στην κλήση, ανήκετε στην άτυχη ομάδα. Απολύεστε»

Πώς ένας διευθυντής απέλυσε 900 εργαζόμενους μέσω Zoom μέσα σε 3 λεπτά

Στην απόλυση με διαδικασία εξπρές, 900 εργαζομένων της Better.com προχώρησε η εταιρεία που δραστηριοποιείται στα στεγαστικά δάνεια.

Συγκεκριμένα ο διευθύνοντας σύμβουλος, Vishal Garg, ενημέρωσε τους υπαλλήλους της εταιρίας μέσω μίας κλήσης Zoom που κράτησε μόνο τρία λεπτά.

Σύμφωνα με το CNN, ο αριθμός των υπαλλήλων που απομακρύνθηκαν από την εταιρεία ισούται με το 9%.

Ο Ινδο-αμερικανός επιχειρηματίας επικαλέστηκε ως λόγο απόλυσης τη μειωμένη αποδοτικότητα και τη μειωμένη παραγωγικότητα τους, με τον τρόπο της απομάκρυνσης και της ανακοίνωσης στους πρώην εργαζομένους να προκαλεί «θύελλα» αντιδράσεων στα social media.

«Εάν συμμετέχετε σε αυτή την κλήση, τότε βρίσκεστε στην άτυχη ομάδα, η οποία πρόκειται να απολυθεί. Η απασχόλησή σας εδώ σταματάει αυτή την στιγμή» ακούγεται να λέει ο Garg, σύμφωνα με βίντεο που διέρρευσε.

Ένας από τους εργαζόμενους που απολύθηκε με αυτόν τον τρόπο, βιντεοσκόπησε την ομαδική κλήση και τη δημοσίευσε στα social media.

«Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που κάνω κάτι τέτοιο και δεν θέλω να το κάνω. Την προηγούμενη φορά έκλαψα. Τώρα, ελπίζω να είμαι δυνατότερος» φέρεται να ανέφερε ο Ινδο-αμερικανός επιχειρηματίας.

Δείτε επίσης: Έβερτον και Άρσεναλ: Τίμησαν τη μνήμη του 6χρονου Άρθουρ που βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τους γονείς του