Άνδρας φυλακίστηκε αφού έκανε χιλιάδες κλήσεις φάρσας στην αστυνομία

Ένας άνδρας που παρενόχλησε τα πληρώματα ασθενοφόρων και την αστυνομία με χιλιάδες κλήσεις φάρσας φυλακίστηκε

Ο Paul Hennessy πραγματοποίησε σχεδόν 2.000 κλήσεις φάρσας στις υπηρεσίες ασθενοφόρων της Νοτιοανατολικής Ακτής (Secamb) μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2021 και της 6ης Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Μερικές από τις κλήσεις του έγιναν σε χειριστές κλήσεων του 999, όπου απείλησε ότι θα επιτεθεί στο προσωπικό του ασθενοφόρου με ματσέτα σε ένα κέντρο προετοιμασίας οχημάτων στο Χάστινγκς.

Απείλησε επίσης ότι θα σκοτώσει ένα πλήρωμα αν τους έστελναν στη διεύθυνσή του.

Σε ορισμένες από τις καταχρηστικές κλήσεις του, δημιούργησε ψευδώνυμα για να αναφέρει ψευδή ιατρικά επεισόδια, όπως ο ισχυρισμός ότι είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Την ίδια περίοδο, ο Hennessy έκανε εκατοντάδες κλήσεις στην αστυνομία, συμπεριλαμβανομένου ενός ψευδούς ισχυρισμού ότι είχε δεχτεί επίθεση με άγνωστη ουσία στο κατώφλι του. Δεν έδειξε σημάδια τραυματισμού όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο.

Το δικαστήριο Lewes Crown άκουσε πώς οι απειλές του Hennessy προς την υπηρεσία ασθενοφόρων σήμαιναν ότι έπρεπε να ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας ύψους χιλιάδων λιρών για την προστασία των παραϊατρικών και του προσωπικού στο Hastings

Ο Hennessy, από το Southwater Road στο St Leonards, παραδέχτηκε δύο κατηγορίες για αποστολή απειλητικών ηλεκτρονικών επικοινωνιών μεταφέροντας ένα μήνυμα που προκαλεί αγωνία και άγχος και φυλακίστηκε για ένα χρόνο.

Ο αστυνομικός που ερευνά το PC Darren McCann είπε: «Ο Hennessy έχει γίνει διαβόητος για τις ενοχλητικές κλήσεις σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».

«Αυτό περιλάμβανε τη σπατάλη πολύτιμου χρόνου σε κλήσεις 999, όπου το προσωπικό της αστυνομίας και του ασθενοφόρου θα μπορούσε να απαντούσε σε πραγματικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

«Ορισμένες από τις φάρσες του οδήγησαν επίσης στο να σταλούν παραϊατρικοί και αστυνομικοί στη διεύθυνσή του, για να ανταποκριθούν σε πιθανά ιατρικά ή εγκληματικά επείγοντα περιστατικά που είχε επινοήσει».

«Η συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των κλήσεων στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ήταν αποκρουστική. Συχνά κακοποιούσε το προσωπικό και απειλούσε να το βλάψει και να βλάψει τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης πρώτης γραμμής».

«Αυτό είναι απλώς απαράδεκτο. Είμαστε ικανοποιημένοι που το δικαστήριο αναγνωρίζει τη σοβαρότητα αυτών των αδικημάτων και ελπίζουμε ότι θα έχει χρόνο να σκεφτεί την απαίσια συμπεριφορά του στη φυλακή».

Ο διευθυντής ασφαλείας της Secamb, Ντέιβ Μονκ, είπε: «Η συμπεριφορά αυτού του ατόμου έθεσε σε κίνδυνο ζωές και υπέβαλε το προσωπικό, που έρχεται στη δουλειά για να βοηθήσει τους ανθρώπους, αντί σε φρικτή κακοποίηση και φόβο.

«Το προσωπικό μας αξίζει να είναι σε θέση να παρέχει ζωτική φροντίδα στους ανθρώπους χωρίς να αντιμετωπίζουν τέτοια απαίσια και σπατάλη χρόνου».

«Θα συνεργαζόμαστε πάντα στενά με την αστυνομία για να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα που δεν σέβονται το προσωπικό μας θα λογοδοτούν για τις πράξεις τους. Χαιρετίζουμε την ποινή φυλάκισης και ευχαριστούμε τους αστυνομικούς συναδέλφους μας για το έργο τους ώστε να διασφαλίσουν ότι αυτά τα εγκλήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια