Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής η κατάπαυση του πυρός έχει αρχίσει από τις 09:00 π.μ.
Την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζεται, οι προσπάθειες να απομακρυνθούν οι άμαχοι είναι συνεχείς. Γι αυτόν τον λόγο αναμένεται να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος για να απομακρυνθούν άμαχοι κάτοικοι της περιοχής Λουχάνσκ της Ουκρανίας όπως είπε ο κυβερνήτης της περιοχής Σέρχι Γκαϊντάι.
«Συμφωνήθηκε ένας ανθρωπιστικός διάδρομος, θα προσπαθήσουμε να απομακρύνουμε κόσμο και να φέρουμε τρόφιμα σήμερα. Συμφωνήθηκε «κατάπαυση πυρός» για τις 19 Μαρτίου, ξεκινώντας από τις 9 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο Γκαϊντάι.
Η Ρωσία έκανε χρήση υπερηχητικών πυραύλων
Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας βαδίζει σιγά – σιγά προς τη συμπλήρωση ενός μήνα, με τον ουκρανικό στρατό να δείχνει ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα. Σήμερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal.
Ποιος ο λόγος ένταξής τους στον πόλεμο
Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι, χρησιμοποιήθηκαν έτσι ώστε να ανατινάξουν μια υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στη δυτική Ουκρανία όπως υπογραμμίζει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Σημείωσε επίσης ότι καταστράφηκαν εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνιών και κέντρα αναγνώρισης κοντά στο λιμάνι της Οδησσού. Αυτοί οι πύραυλοι μάλιστα όπως λέει η Μόσχα, δεν μπορούν να αναχαιτιστούν από κανένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ η ταχύτητα που μπορεί να φτάσουν είναι ακόμα και 10 Mach.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι είναι αδύνατο να επαληθεύσει τις ανακοινώσεις αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.
Δείτε επίσης: Σοκάρουν πλάνα που δείχνουν εθνικιστές του Αζόφ να τρομοκρατούν άοπλους – Η δράση του τάγματος από το 2014 μέχρι σήμερα
- Παράδοση στο λιμάνι της Βηρυτού: Το δεύτερο μέρος της ελληνικής δωρεάς στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου
- Συναγερμός στη Μήλο: 34χρονη Αυστραλή τραυματίστηκε από αποκόλληση βράχων στο Κλέφτικο
- Στην Πρέβεζα στρέφεται το ενδιαφέρον: το 3rd Digital Beach Summit ένωσε τεχνητή νοημοσύνη, πράσινες πόλεις και βιωσιμότητα
- Ισλανδία: Το «όχι» κυριάρχησε στο δημοψήφισμα για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ
- Σοκ στη Μήλο: Αυστραλή λουόμενη τραυματίστηκε από αποκόλληση βράχων στο Κλέφτικο
![]()
